Kerk-Anders - Muziek van huis uit - Jean Sibelius

KERK-ANDERS
Datum    woensdag 25 januari 2018
Tijd:       20.00 uur
Plaats :   Vlierdreef 31, tenzij anders aangegeven
Leiding:  ds. Coen Westerveen

Jean Sibelius (1865–1957)
Deze Fin studeerde eerst rechten; daarna ging hij naar het conservatorium te Helsinki. Later had hij les in compositie te Berlijn en Wenen. Een staatsstipendium voor het leven veroorloofde hem vanaf 1897 zich geheel aan het componeren te wijden. Sindsdien leefde hij teruggetrokken op een prachtig landgoed.

Sibelius werd aanvankelijk vooral in Finland, Engeland en in Amerika gewaardeerd. Toen de beroemde dirigent Herbert von Karajan veel van het symfonisch werk van Sibelius in de jaren vijftig van de vorige eeuw op de plaat vastlegde, was de naam van de componist in de rest van Europa voorgoed gevestigd.

Naast zijn zeven symfonie¨en, schreef Sibelius een prachtig vioolconcert en enkele voortreffelijk symfonische gedichten (Finlandia, Tapiola en de zeer fraaie Karelia-suite) en veel kamermuziek en liederen. Enfin, wie wil kennismaken met deze bijzondere componist is van harte welkom!

Maximum aantal deelnemers: 15
OPGAVE VERPLICHT
 

 

Datum: 
woensdag, 24 januari, 2018 - 20:00
Plaats: 
Vlierdreef 31
About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.