Zondag 25 maart 2018

Bestemming collecte

Steun voor kwetsbare gezinnen in Noord-Oeganda

Moeders zijn de ruggengraat van de Oegandese samenleving, maar armoede, ziekte en huiselijk geweld maken hun leven zwaar. Mothers' Union, het vrouwennetwerk van de Orthodoxe Kerk, wil hier verandering in brengen. Medewerkers bezoeken vrouwen in gebieden waar door de jarenlange burgeroorlog veel geweld is geweest. Het leven van vele gezinnen is hierdoor totaal ontwricht. Veel mannen drinken te veel en zijn gewelddadig. Vrouwen zijn dagelijks slachtoffer van huiselijk geweld. Zij kunnen bij de medewerkers van Mothers’ Union samen met hun man relatiecursussen volgen, waarin ze leren elkaar te respecteren in hun eigen rol in het gezin. Ook geeft Mothers’ Union voorlichting over hiv/aids, traint ze vrouwen in het omgaan met conflicten en versterkt ze de positie van vrouwen in de kerk.  Vrouwen voelen zich door dit netwerk gesterkt om een actievere rol te spelen in hun gezin, kerk en dorp. 
Met deze collecte steunt u het werelddiaconale werk van Kerk in Actie zoals Mothers’ Union in Oeganda. Van harte aanbevolen!

Voorganger: 
Mw. ds. C. Flier
Ouderling van dienst: 
De heer A. Verhoeven
Bestemming collecte: 
Diaconie en groot onderhoud
Oppas kinderen: 
Cirsten Boone, Rinske de Ronde en Sofie Smits
Korte informatie: 
Palmpasen
Datum/tijd: 
zondag, 25 maart, 2018 - 10:00
Organist: 
Henk van Andel
Verzorging koffie: 
Corina, Marjon en Bas
Koster: 
Carolien Cornet-Deleu en Willem van Driel
About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.