NIEUWS

Boekenbeurs op 22 en 23 juni

De jaarlijkse boekenbeurs in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk vindt plaats op vrijdag 22 juni en zaterdag 23 juni!

U bent van harte welkom!

Verslag gemeenteavond 15 mei

Op dinsdag werden door ds. Leo Oosterom de resultaten van de enquête onder gemeenteleden over de toekomst van het ambt en pastoraat bekend gemaakt.

De enquête is door 155 gemeenteleden ingevuld en de meest opvallende uitkomsten werden gepresenteerd en toegelicht. De uitslag van de enquête kunt u hier lezen (klik hiervoor op lees verder)

In het tweede deel van de avond werd in groepsverband over de twee thema's gesproken: "De ambtsdrager en kerkenraad van de toekomst" en "Het pastoraat van de toekomst in de praktijk".

Help jij een handje mee met de Boekenbeurs?

Op maandagavond 18 juni vanaf 19.00 uur gaan de dozen met boeken weer van de zolder/podium naar de zaal en de gangen gebracht worden. Des te groter de groep helpers, des te sneller is het karwei af. Dus als jij maandagavond even tijd hebt, dan zouden we het heel fijn vinden, als je komt helpen!

Ook op de andere dagen is er nog veel te doen, waarbij je hulp zeer welkom is!

ZWO ondersteunt Mercy Ships

Per 1 juli 2018 ondersteunt de ZWO voor een jaar Mercy Ships.

Eén op de drie mensen wereldwijd heeft geen toegang tot de juiste medische en chirurgische gezondheidszorg. Hierdoor overlijden er jaarlijks veel mensen aan aandoeningen die in Nederland simpel verholpen kunnen worden. Het aantal sterfgevallen ligt hoger dan de cijfers van aids, malaria en tuberculose bij elkaar

Wat doet de werkgroep ZWO?

De ZWO-groep is een samenwerkingsverband tussen de taakgroep ZWO van de Ontmoetingskerk en de Hervormde Gemeente Sleeuwijk. De afkorting ZWO staat voor de drie werkvelden Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. Nieuwsgierig wat voor activiteiten deze werkgroep uitvoert?

Gebedskring

Op donderdagavond 28 juni bent u van harte welkom om elkaar te ontmoeten en om samen te bidden voor de mensen om ons heen die misschien op dit moment onze aandacht net iets meer nodig hebben dan anders.

We komen bij elkaar van 19.00-20.00 uur in het Trefpunt.

Verslag Jeugd- en Jongerenkerk

Pinksterzondag waren er 17 jongeren aanwezig om over de vraag na te denken, hoe kunnen we met elkaar praten, ook als we niet dezelfde taal spreken?

We gingen met deze vraag aan de slag door een doolhof spel te spelen waarin niet de gewone commando's gegeven mochten worden.

Ook werd er nog een kwis over Pinksteren gedaan.

Lees het volledige verslag van deze bijeenkomst.

Doe eens gek en ga kamperen

Van 6-8 juli wordt er een weekend georganiseerd op het kampeerterrein Beugense Bossen in Landhorst. Een weekend waarin ontmoeten, ontspannen, bijpraten, stil genieten of diepgaande gesprekken voeren centraal staan. Maar vooral tijd en oog hebben voor elkaar midden in de natuur op de Beugense Peel. Alle leeftijden zijn van harte welkom! Wil je eens gemeenteleden op een andere manier leren kennen? Dan is dit de kans en meld je aan!

Aanmelden voor alleen de BBQ op zaterdagavond is ook mogelijk.

Eten in 't Kookpunt

Woensdag 18 juli om 12.30 uur wordt er weer een verrassingsmenu klaargemaakt en worden de gasten die zich opgegeven hebben weer verwacht. 

Parkeerverbod rondom de kerk

Parkeren buiten de officiële parkeervakken rondom de kerk is verboden. Er is bij de gemeente géén besluit bekend dat de Ontmoetingskerk hiervoor ontheffing heeft gekregen.

Vanaf nu riskeert iedereen die op het gras of anderszins buiten de vakken parkeert een bekeuring, ook op zondag.

Struintocht wijk 1 en 3

Op zondagmiddag 15 april 2018 zijn de wijken 1 en 3 op struintocht geweest in het Munnikenland rondom Slot Loevestein. Dit onder begeleiding van boswachters van Staatsbosbeheer.

Na afloop is er genoten van een high tea in de Skybox.

Opvang in Armenië

Armenië, de laatste tijd regelmatig in het nieuws i.v.m. de erkenning van de genocide en de problematiek rond asielzoekers. Wat niet iedereen weet is dat Armenië het oudste christelijke land ter wereld is. In 301 werd het christendom als staatreligie aangenomen. Bijna 95% van de inwoners van Armenië behoren tot de Armeens-Apostolische Kerk. De term "apostolisch" werd toegevoegd omdat volgens de overlevering het christendom in Armenië gepredikt werd door de apostelen Thaddeus en Bartholomeus.

Openingstijd kerkgebouw zaterdagmorgen

Vanaf 1 februari is het kerkgebouw op zaterdagochtend geopend van 9.30 tot 10.30 uur (was tot 11.00 uur).

Hiervan kan worden afgeweken in overleg met de dienstdoende koster.

Regionale reacties op rapport 'God in Nederland'

Nederlanders hebben steeds minder behoefte aan religie, blijkt uit landelijk onderzoek. Die uitkomst wordt in de regio niet door iedereen herkend.

Het kerkbezoek blijft dramatisch dalen. Ook de gedachte dat mensen steeds vaker buiten de kerk op zoek gaan naar spiritualiteit blijkt niet te kloppen. Dat concluderen de onderzoekers van 'God in Nederland'.

Kerknieuws op de website

Iedere donderdagavond kun je hier het Kerknieuws al lezen voor de komende zondag.

Kerknieuws gemist? Op de website vind je alle exemplaren eenvoudig terug.

Hiervoor is op homepagina een link aanwezig.

Je kunt ook in het hoofdmenu kiezen voor 'Archief' en vervolgens voor 'Kerknieuws archief'.

Veel leesplezier!

Kerkdienst gemist nu ook mobiel beschikbaar!

De Kerkdienst Gemist app voor uw mobiele telefoon of tablet is nu beschikbaar. Thuis op de bank een kerkdienst bekijken of in de auto op je mobiele telefoon de preek van afgelopen zondag terugluisteren.

Informatie zoeken op de website

Je bent op zoek naar informatie op de website over de kerk? Maak dan gebruik van de startpagina!

Met behulp van trefwoorden vind je snel de gezochte informatie.

Organisatie kerk

Op de website vind je een volledig overzicht van de organisatie van de kerk. Je kunt lezen hoe het bestuur georganiseerd is, welke taak- en werkgroepen en commissies er binnen de kerk actief zijn en wie daarin allemaal deelnemen.

Geïnteresseerd? Klik dan hier.