Oecumenische dienst 21 januari

Op zondagavond 21 januari om 18.30 uur organiseren de zes kerken van Sleeuwijk een gezamenlijke dienst. Deze dienst vindt plaats in de Hervormde Kerk aan de Esdoornlaan. Een projectkoor, onder leiding van de heer J. van Hemert, verleent medewerking aan deze dienst.

Met deze dienst begint ook weer de jaarlijkse week van gebed voor de eenheid. Het thema deze keer is: RECHT DOOR ZEE. Dit thema komt voort uit Exodus 15, waarbij Mozes samen met de Israëlieten hier over zong. Het is mede het uitgangspunt geweest voor het materiaal van de Week van Gebed voor de eenheid van 2018.

De opzet van de dienst is aangedragen door de kerken uit het Caribisch gebied, de Cariben. Het lied van bevrijding van het volk Israël uit de slavernij klinkt door in het lied ”De rechterhand van God” geschreven door een werkgroepvan de Caribische Raad van Kerken in 1981. Het is een “lijflied” voor hen geworden in de Cariben, een lied van overwinning en vrijheid uit hun slavernij.

Maar is de slavernij voorbij? Kijk eens om u heen, ook in onze tijd leven wij nog met diverse vormen van slavernij. Hier staan we bij stil in deze dienst en voelen we met hen verbonden die gebukt gaan onder de hedendaagse verslavingen.

Wij hopen dat velen van u gehoor willen/zullen geven aan deze gezamenlijke oproep om als christenen van de Sleeuwijkse samenleving de oecumene, onze wil om één te zijn, kracht bij te zetten.

Datum: 
zondag, 21 januari, 2018 - 00:00
About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.