Filmavond – Mar Adentro (De zee inwaarts)

Datum:   woensdag 6 februari 2019
Tijd:       20.00 uur
Plaats:    Koren-aar
Leiding:  Rien van de Kreeke

Ramòn ligt al dertig jaar verlamd in bed, terwijl hij wordt verzorgd door zijn familie in de woning van zijn gelovige broer. Zijn slaapkamerraam is zijn enige raam naar de wereld. Hij kijkt uit over de zee, waar hij vroeger zoveel zeilde. Dezelfde zee, waar hij tijdens zijn jeugd een vreselijk ongeluk kreeg.

Sindsdien is zijn enige doel zijn leven op een waardige manier te beëindigen. Ramòns wereld wordt danig ondersteboven gezet door de komst van twee vrouwen: Julia, de advocate die hem ondersteunt en helpt in de juridische strijd om zijn leven naar eigen inzichten te beëindigen en Rosa een vrouw uit het dorp, die hem probeert te overtuigen, dat het leven altijd de moeite waard blijft. Beide vrouwen raken onder de indruk van Ramòns persoonlijkheid en beginnen vraagtekens te zetten bij de principes, die zij hun hele leven al aanhangen. Ramòn weet, dat alleen degene die echt van hem houdt, degene zal zijn die hem helpt om zijn laatste reis te maken.

“Mar Adentro" ontsnapt aan de gemakkelijke troost, die speelfilms over ziekte en sterven nogal eens bieden” Jann Ruyters in dagblad Trouw.

Datum: 
woensdag, 6 februari, 2019 - 20:00
Plaats: 
Koren-aar
About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.