Kerk-Anders - Kleuren en symboliek van het kerkelijk jaar

Datum:   woensdag 27 februari 2019
Tijd:       20.00 uur
Plaats:    Koren-aar
Leiding:  Wim Tobé
 
Tijdens de liturgie in de Christelijke kerken kun je van alles aan kleur en beeldvorming ontdekken. Dat kan van heel sober tot aan grote uitbundigheid. Eén van die elementen is de liturgische kleur, die tijdens kerkdiensten zichtbaar is. Dat kan zijn in tafeldoeken, in stola’s, in gewaden, de lessenaarslinten of ambokleden. In de ene kerk is dat wat meer dan in de andere.
 
Wat voor een betekenis hebben al die kleuren en moet dat wel zo? Zijn er op dit gebied overeenkomsten tussen de diverse Christelijke kerken?
 
Op deze avond hebben we diaken Wim Tobé uitgenodigd hierover te komen vertellen en eventuele vragen te beantwoorden. Hij is werkzaam in het gebied van Dongemond en het Land van Heusden en Altena en is daarnaast aangesteld als Caritasfunctionaris van het bisdom Breda. Wim Tobé is tevens lid van de Diocesane Commissie voor Liturgie, die pastorale beroepskrachten en werkgroepen in de diverse parochies van het bisdom Breda adviseert en ondersteunt.

 

Datum: 
woensdag, 27 februari, 2019 - 20:00
Plaats: 
Koren-aar
About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.