Welkom op de site

NIEUWS

BOEKEN BOEKEN BOEKEN BOEKEN BOEKEN

Er is dit jaar helaas geen Boekenbeurs. Heeft u boeken voor de Boekenbeurs? Wilt u ze dan voor ons bewaren? Dat zou heel fijn zijn!

Op dit moment is het niet mogelijk om ze naar de kerk te brengen of op te halen. Maar we hopen dat dit in september wel weer mogelijk is. Zodra dit het geval is kunt u dit hier op de site lezen.

Terugblik kerkdienst zondag 24 mei

Op zondag 24 mei heeft er een gezamenlijke dienst plaatsgevonden met Hervormd Sleeuwijk vanuit de Hervormde Kerk.

Voorganger in de dienst was ds. A.H. Blom.

Ontmoeting via onze website

Hoe blijven we ‘Ontmoetingskerk’, nu we elkaar niet of nauwelijks van aangezicht tot aangezicht kunnen ontmoeten? Die vraag kan je lamleggen, maar maakt ook creatief. Eén van de antwoorden die we de laatste tijd vaak horen is: via onze website!

Neem deel aan een forum, alleen toegankelijk voor leden van de Ontmoetingskerk, waarop u uw gevoelens kwijt kunt over het ‘kerk-zijn in tijden van Corona’. Wat vindt u goed gaan, wat heeft u geraakt? Wat zou anders of beter kunnen?

Terugblik kijk- en luisterdienst op 21 mei Hemelvaartsdag

Vanaf 22 maart was het mogelijk om naar de georganiseerde kerkdiensten vanuit de Ontmoetingskerk te luisteren. Maar op Hemelvaartsdag was het voor het eerst mogelijk om niet alleen 'live' naar dominee Leo Oosterom, Annette Faber en Niels de Klerk te luisteren, maar deze ook te zien op de tv, laptop of een mobiel apparaat!

Kijk naar de door Cockie gemaakte foto's voor en tijdens deze dienst en de foto's die zijn gemaakt van de beelduitzending.

De voorganger in de dienst was dominee L.J. Oosterom.

Ik zie je! *update 21 mei*

Wat zijn wij blij verrast met al die filmpjes die zijn ingestuurd om naar de ander te zwaaien!: ruim 90 filmpjes waarop bijna 200 gemeenteleden te zien zijn. Misschien denkt u, o jammer ik ben het vergeten en wilt u graag nog meedoen.

Neem dan uiterlijk maandag 25 mei contact met ons op. Dit kan door een e-mail te sturen naar zwaaifilm@gmail.com

Speciale nieuwsbrief van de PKN - update 25 mei

Er is weer een nieuwe speciale nieuwsbrief vol suggesties om te bidden, vieren en delen.

Overlijden Ruud Karelse

Op 17 mei 2020 is op 75 jarige leeftijd overleden Ruud Karelse, echtgenoot van Anneke Karelse-van Kesteren.

De afscheidsdienst heeft in besloten kring plaatsgevonden op vrijdag 22 mei om 13.30 uur in het Oude Kerkje, Kerkeinde 31 in Sleeuwijk. Aansluitend heeft de begrafenis plaatsgevonden op de Algemene Begraafplaats aldaar.

Er is een mogelijkheid om een condoleance of herinnering te plaatsen op een digitale gedenkplaats.

Luisterdiensten worden ook KIJKdiensten

Donderdag vindt er een primeur plaats. Voor het eerst kunt u de kerkdienst vanuit de Ontmoetingskerk, op Hemelvaartsdag om 9.00 uur, ook via beeld volgen. U kunt de uitzending thuis via uw pc, laptop, tablet of smartphone bekijken zoals u gewend was met de luisterdiensten. U kiest dan alleen voor beeld in plaats van audio.

Ook kunt u de dienst bekijken via deze website.

Terugblik luisterdienst op zondag 17 mei

Bekijk de foto's die door Cockie en Reinier gemaakt zijn voor en tijdens de kerkdienst vanuit de Ontmoetingskerk op zondag 17 mei.

De voorganger in de dienst was mevrouw ds. M.F. Meeder-van Hof

De organist was Niels de Klerk.

De zang werd verzorgd door Annette Faber

Ook vindt u de link om de orde van dienst te lezen en de dienst terug te luisteren.

Protocol PKN bij versoepelde Coronamaatregelen

De laatste weken hebben we als gemeente niet samen kunnen komen vanwege de Coronamaatregelen. Inmiddels heeft de regering een versoepeling van de maatregelen aangekondigd die ruimte biedt voor beperkte bijeenkomsten. Hierbij gelden echter een hoop voorwaarden en dingen die geregeld moeten worden om de veiligheid te garanderen

Hervormd Sleeuwijk - kerkdienst 17 mei

Luister en kijk naar de kerkdienst van Hervormd Sleeuwijk op zondag 17 mei. Voorganger is ds. A.H. Blom.

Terugblik luisterdienst op zondag 10 mei

Bekijk de foto's die door Cockie en Reinier gemaakt zijn voor en tijdens de kerkdienst vanuit de Ontmoetingskerk op zondag 10 mei.

De voorganger in de dienst was mevrouw ds. C. Flier

De organist was Niels de Klerk.

De zang werd verzorgd door Joke Kammer en Pieter Swart.

Ook vindt u de link om de orde van dienst te lezen en de dienst terug te luisteren.

Startzondag 2020 - Wil jij meedenken?

Op zondag 13 september aanstaande staat de Startzondag gepland. In deze dienst staat de start van een nieuw seizoen met kerkelijke activiteiten centraal. Het thema voor het seizoen 2020-2021 zal zijn: 'Het goede leven / Bloeien in Gods licht'. Wie vindt het leuk om samen met ds. Oosterom en een aantal gemeenteleden uit de Hervormde Gemeente na te denken over een mooie invulling van deze dienst passend bij dit thema?

Een berichtje van de Kindernevendienst

Nu de kerk dicht is, kunnen wij ons voorstellen dat jullie thuis graag met de kinderen aandacht willen besteden aan de bijbelverhalen. Het materiaal wat wij altijd tijdens de Kindernevendiensten gebruiken is nu voor iedereen gratis te downloaden.

Terugblik op de luisterdiensten vanuit de Ontmoetingskerk

Vanaf 22 maart 2020 worden er vanuit de Ontmoetingskerk luisterdiensten georganiseerd. Er is een overzicht beschikbaar van de gehouden luisterdiensten, waarbij u kunt lezen wie de voorgangers waren. Ook kunt u de orde van dienst teruglezen en kunt u foto's bekijken die tijdens deze diensten zijn gemaakt. Ook vindt u een link naar het Kerknieuws en een link om de kerkdienst terug te luisteren..

Terugblik gezamenlijke eredienst 3 mei 2020

Kijk naar de foto's die gemaakt zijn voor en tijdens de gezamenlijke eredienst vanuit de Ontmoetingskerk met Hervormd Sleeuwijk op zondag 3 mei. De voorganger in de dienst was ds. L.J. Oosterom. Het thema van de dienst was: 'Vrij om te gaan en te staan'.

Interview met Niels de Klerk

Op zaterdag 25 april a.s. presenteerde de Brabantse Orgelfederatie (BOF) haar nieuwe jaarmagazine Brabants Orgelrijkdom 2020.

In dit magazine kunt u een interview lezen met Niels de Klerk, hoofdorganist in de Ontmoetingskerk.

Het jaarmagazine van de BOF komt vanwege de coronacrisis enkel digitaal uit.

U vindt ook een link om het gehele magazine digitaal te lezen.

Veel leesplezier!

Collecteren nu ook digitaal!

U kunt nu ook via onze website of via onze kerkapp middels een paar klikken uw collectegeld eenvoudig overmaken.

Dit kan net als u normaliter gewend bent gewoon wekelijks worden gedaan.

Hierdoor hoeft u dus bedragen niet meer op te ‘sparen’ om deze maandelijks over te maken zoals eerder door ons gecommuniceerd.

Iedere zondagmorgen televisie kerkdiensten

De komende weken zendt de EO iedere zondagmorgen om 9.20 uur een televisie-kerkdienst uit op NPO 2. Aanleiding voor de speciale tv-diensten zijn de maatregelen rond het coronavirus.

Interview ds. Christien Flier met Radio A-FM

Op 1 april is ds. Christien Flier telefonisch geïnterviewd door Hannie Visser-Kieboom van radio Altena (Radio A-FM) over kerk zijn in tijden van corona.

Luister naar dit interview hier op de website.

Collectebonnen nu ook online te bestellen!

Sinds 1 maart 2020 heeft de Ontmoetingskerk Sleeuwijk bij Stichting Kerkelijk Geldbeheer (SKG) een Digitaal Loket geopend voor het aankopen van collectebonnen en het overmaken van giften. U hoeft nu niet meer de deur uit om collectebonnen aan te schaffen. Het betalen gaat simpel, snel én veilig via iDEAL.

Collectes en luisterdiensten

Voorlopig is het niet meer mogelijk kerkdiensten te bezoeken. In plaats hiervan kan er uitsluitend via www.kerkdienstgemist.nl naar de dienst geluisterd worden. Dit betekent dus dat er ook geen collectes plaatsvinden en er dus minder geld voor de kerk en vooral de goede doelen binnenkomt!

Om toch de doelen te blijven ondersteunen is er een alternatief bedacht.

Wat gaat er niet door in en rondom de Ontmoetingskerk?

In de komende periode tot 1 juni 2020 waren veel kerkelijke activiteiten in en rondom de Ontmoetingskerk gepland.

Onderstaand een overzicht van de activiteiten waarvan nu bekend is dat deze in verband met het coronavirus géén doorgang vinden of anders georganiseerd worden:

Update 24 maart 22.00 uur - Tot 1 juni géén ontmoetingen in de Ontmoetingskerk

We leven in een bijzondere tijd, waarin de wereld in de ban is van het Corona virus. Vanwege deze situatie kunnen er tot 1 juni 2020 geen ontmoetingen plaatsvinden in ons kerkgebouw. Dit betekent dat er tot die tijd geen vergaderingen, clubavonden, kerkdiensten en dergelijke zullen zijn.

Nieuwsbrief Protestantse Kerk in Nederland

Wilt u op de hoogte zijn van het reilen en zeilen binnen binnen de Protestantse Kerk in Nederland? Lees dan de wekelijkse nieuwsbrief voor iedereen die actief is in de gemeente, vol verhalen, materialen en activiteiten.

Wilt u deze nieuwsbrief iedrere maandag om 15.00 uur persoonlijk ontvangen in uw inbox? Meld u zich dan aan via de website van de PKN

Vormen van pastoraat die nog wél mogelijk zijn

Het pastoraat staat onder druk tijdens de coronacrisis, want allerlei vanzelfsprekende vormen van contact zijn niet meer mogelijk. Wat is nu van belang in het pastoraat? En welke vormen van pastoraal contact zijn nog wel mogelijk?

Pagina's

About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.