12 februari - Zinvol ouder worden

Datum:   woensdag 12 februari 2020
Tijd:       20.00 uur
Plaats:    Koren-aar
Leiding:  Ronald van Nordennen en Rien van de Kreeke

Oud worden is een gunst.... oud zijn is een kunst...!...?..

Het aantal 65, 70, 80 en meer plussers groeit maar door. Ze worden niet alleen steeds ouder, maar zijn meestal ook actiever dan hun ouders op die leeftijd. Vormen zij de eerste generatie ouderen, die vaak meer te besteden hebben dan hun kinderen..!...? Verlichten zij straks nog meer de zware last die er op de kinderopvang ligt? Wat als hun rol van oppas opa en oma hen te zwaar wordt?

Door hun groeiende aantal en de sterk veranderde zorg vormen zij aan de andere kant een groeiend probleem met name voor hun mantelzorgers. Vormen zij een probleem? En wat vinden zij daar zelf van?

Ach, de mensen van de generatie van de babyboom zijn wel wat gewend. Zij vormden bij voorbeeld in de jaren zestig van de vorige eeuw ook al een probleem als onder meer nozems, teenagers, provo’s, vetkuiven en petticoat/suikerspinmeisjes...

Wat wordt het voor de ouderen:
* “Vandaag ben ik weer een dag jonger dan morgen.” of
* “ Ik ben danook nog een dagje ouder!”

Een jonge specialist ouderengeneeskundige en een ervaringsdeskundige op leeftijd willen u een spiegel voorhouden met wat feiten en daarna met u in gesprek over dit thema.

About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.