13 november - Eerlijke handel, een wereld van verschil.

Datum:  woensdag 13 november 2019
Tijd:       20.00 uur
Plaats:   Trefpunt
Leiding: Ineke Oprel en Lies Havelaar (Wereldwinkel Woudrichem).
 
Enkele medewerkers van de Wereldwinkel in Woudrichem zullen ons kennis laten maken met de achtergronden van de eerlijke handel, zowel van food als van non¬food producten. Zij vertellen o.a. iets over "Sjaal met een verhaal". Sjaal met en verhaal staat voor het vervaardigen van sjaals en vele andere artikelen door Nepalese vrouwen. Door deze productie kunnen de vrouwen in hun eigen onderhoud voorzien. Hieruit blijkt de kracht van deze vrouwen.
 
Bijzonder is ook het verhaal van de Kazuri sieraden uit Kenia. Een werkplaats in Nairobi biedt werkgelegenheid aan 350 (veelal alleenstaande) vrouwen. Zij verdienen hiermee een inkomen en dit geeft hen hoop voor de toekomst. Zij maken handgemaakte sieraden uit klei. Kazuri betekent in het Swahili — de taal van Kenia - "klein en prachtig".
 
Door uw keuze voor een Fairtrade product geeft u de producent de kans een menswaardig bestaan op te bouwen, uw aankoop maakt het verschil tussen leven en overleven. Zo werkt u mee aan een rechtvaardige samenleving. Eerlijke handel begint bij de keuzes, die u maakt in het dagelijks leven.
 
Na de pauze is er een quiz, die u de gelegenheid biedt om op een andere manier naar de eerlijke handel te kijken. Ook komen er onderwerpen aan de orde zoals Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Duurzaamheid.
 
In een stand worden verschillende producten uit de Wereldwinkel getoond, zowel food als non-food. Nieuwsgierig geworden?
 
Van harte welkom op deze avond van Kerk Anders.
 
About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.