26 mei - Cantatedienst in Woudrichem

In de historische Martinuskerk in de vesting van Woudrichem klinkt op zondagavond 26 mei muziek van J.S. Bach. Eén van zijn cantates wordt uitgevoerd zoals hij bedoeld is: tijdens een kerkdienst. Leden van het Cantus kamerkoor en Orion Orkest o.l.v. Sietse van Wijgerden nemen de muziek voor hun rekening, Marcel van der Poel is organist en ds. A.J. Molenaar verzorgt de overdenking.
 
Uitgevoerd zal worden cantate BWV 146 van J.S. Bach, met als titel ‘Wir müssen durch viel Trübsal in das Reich Gottes eingehen’ (‘Wij moeten door veel verdrukkingen het koninkrijk van God binnengaan’). Typerend voor deze cantate zijn de contrasten, passend bij de tegenstelling tussen de ‘verdrukkingen’ en het ‘ingaan het Rijk van God’. Het openingsdeel heeft een virtuoze solorol voor het orgel. Ook zal worden uitgevoerd het motet ‘Der Gerechte kommt um’ van Bach/Kuhnau. De overdenking gaat dieper in op het thema van de cantate.
 
Er is een gedrukte liturgie met vertaling van de Duitse teksten. De dienst wordt begonnen en afgesloten met samenzang. Aanvangstijd is 18 uur, er zal een collecte voor de 1onkosten worden gehouden.
 
 
About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.