NIEUWS

Geluk als bijproduct - Studiekring over betekenisvol leven

Kerk-Anders organiseert een Studiekring over betekenisvol leven aan de hand van het boek van Emily Esfahani Smith "De kracht van betekenis'.

Datum:  maandag 30 september en maandag 11 november 2019

Tijd:      20.00 uur

Plaats:   Trefpunt

Leiding: ds. Leo Oosterom

Indeling jeugdclubs

De clubs van de PKN-kerken gaan weer begjnnen! Al veel kinderen hebben zich opgegeven. Superleuk!

Klik op lees verder voor de indeling van de groepen.

Wil je een keertje langskomen om te kijken of je het leuk vindt? Dan ben je altijd welkom op een clubavond. Ook mag je altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen.

We hopen er met elkaar een gezellig clubjaar van te maken.

25 september - korte cursus Omdenken - Onbekende gelijkenissen van Jezus

Datum:  woensdag 25 september 2019

Tijd:      20.00 uur

Plaats:   Trefpunt

Leiding: ds. Christien Flier

In ons leven gebeuren er allerlei dingen . Goed en kwaad. Vaak reageren we daarop met vaste patronen van denken en doen. Dat draagt ertoe bij dat ons leven blijft zoals het is. Niet zelden blijven wij in cirkeltjes ronddraaien. Als je wilt dat dingen veranderen dan kan het helpen als je de vaste patronen van denken en doen loslaat. Leer omdenken. Dan zou je wel eens verder kunnen komen.

26 september - Gebedskring

Op donderdagavond 26 september bent u van harte welkom om elkaar te ontmoeten en om samen te bidden voor de mensen om ons heen, die misschien op dit moment onze aandacht nét iets meer nodig hebben dan anders...

28 september - Presentatieconcert Niels de Klerk

Zaterdagavond 28 september vindt er in de Ontmoetingskerk een presentatieconcert plaats door de hoofdorganist van de Ontmoetingskerk Niels de Klerk,

De aanvang is 20.00 uur.

Medewerking wordt verleend door saxofonist Bruno Alonso Iglesias.

De entreeprijs is € 7,50.

Deze prijs is inclusief een consumptie na afloop.

2 oktober - Kerk-Anders - Filmavond: Greenbook

Op woensdag 2 oktober organiseert Kerk-Anders een filmavond. Deze keer is gekozen voor de film Greenbook, De film Greenbook kreeg de Oscar 2018 voor de Beste film. Uit de recensie van het NRC: ....De film beweegt zich in het mijnenveld van de raciale verhoudingen in de VS. In de op feiten gebaseerde film speelt Ali de zwarte concertpianist Don Shirley, die in 1962 een tournee maakt door het door rassenscheiding bevolkte gebieden in het zuiden van de VS.

11 oktober - Jubileumconcert Zanglust

Op vrijdag 11 oktober vindt er in de Ontmoetingskerk een jubileumconcert plaats van het mannenkoor Zanglust. Dit ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum.

Muzikale medewerking wordt verzorgd door Jeroen de Weerdt, een virtuoos op zowel orgel als piano én door Tjitske Kwakkel-Homma die met haar altviool de nodige warme klanken ten gehore brengt.

Start Basisclub

Maandag 16 september is de Basisclub weer gestart.

Iedere maandag om 18.45 ben je van harte welkom in de Skybox!

28 oktober - Kerk-Anders - Requiems

Kerk-Anders organiseert een avond over het requiem onder leiding van Ries van der Zouwen.

Bij de meest ingrijpende gebeurtenissen van het leven wordt er gezongen om het onzegbare toch te laten klinken. Vanaf de eerste eeuwen hebben componisten rond het sterven muziek geschreven, o.a. de mis voor de doden, het requiem. We willen de verschillende teksten bekijken en maken al luisterend een reis door de muziekgeschiedenis, van gregoriaans tot aan de huidige tijd, van bekende en onbekende toondichters.

Vreemde valuta – kaarten – gebruikte postzegels

Bent u net terug van vakantie of hebt u zomaar een reisje naar het buitenland gemaakt?

In dat geval hebt u ongetwijfeld nog wat buitenlands geld over dat u voorlopig ”toch niet meer gebruikt”. Gelukkig hebben wij als diaconie daar een oplossing voor. Wij verzamelen die vreemde valuta (en trouwens ook nog de oude bankbiljetten van ons eigen oude guldentijdperk) en leveren dat geld af bij Kerk in Actie in Utrecht.

Ook kunt u nog steeds uw ansichtkaarten – geboortekaartjes of zelfgemaakte (kerst)kaarten en gebruikte postzegels bij ons kwijt. Ook deze worden aan het goede doel besteed. In de hal van de kerk staat een grote melkbus waarin u uw kaarten en postzegels kwijt kunt.

Alpha-Cursus 2020

In januari 2020 start een nieuwe Alpha-Cursus in Werkendam. Tien weken lang komen we op vrijdagavond bij elkaar om te genieten van een heerlijke maaltijd en daarna op een ongedwongen en laagdrempelige manier over het christelijke geloof te praten. Heb je interesse om mee te doen of wil je eerst nog wat informatie, neem dan contact op!

13 november - Kerk-Anders - Eerlijke handel; een wereld van verschil

Kerk-Anders organiseert op woensdagavond 13 november een avond over Eerlijke handel, een wereld van verschil.

Enkele medewerkers van de Wereldwinkel in Woudrichem zullen ons kennis laten maken met de achtergronden van de eerlijke handel, zowel van food als van non¬food producten.

26 november - De dood, wat zegt de Bijbel daar over?

Kerk-Anders organiseert op dinsdagavond 26 november een vervolg op de avond ‘tijdig spreken over het levenseinde. De avond staat onder leiding van ds. Christien Flier,

Dood is dood, zeggen veel moderne mensen. Dat mensen in het oude Israël dat ook konden zeggen weten weinig mensen. Het dodenrijk is in het Oude Testament de aanduiding van de plek waar iedereen naar toe gaat bij het sterven. Daar is - zo werd algemeen gedacht - geen echt leven, maar een soort schimmig voortbestaan.

10 december - Workshop: engel van sprookjeswol

Kerk-Anders organiseert op dinsdagavond 10 december een workshop: engel van sprookjeswol.

In deze workshop wordt onder leiding van Janine en Simone Harteveld een engel gemaakt door wol te prikken en te wikkelen. In de laatste jaren heeft vilten – nat of droog – steeds meer enthousiaste aanhangers gekregen.

De workshop wordt gehouden in de Koren-aar en begint om 19.30 uur.

Clubkamp 2019

In het weekend van 17-19 mei zijn jongeren van de kerk op clubkamp geweest in Doornspijk. Klik op de onderstaande link om te zien hoe de kinderen én begeleiding genoten hebben!
Fotoalbum Clubkamp 2019

Dankwoord actiegroep World Servants

Het afgelopen jaar hebben wij als World Servants actiegroep hard gewerkt om het geld bij elkaar te krijgen voor onze projecten in Malawi, Myanmar, Bolivia en Oeganda.

Hier zullen wij de komende zomer drie weken lang aan de slag gaan als vrijwilliger. Tijdens het actievoeren hebben wij enorm veel steun vanuit de gemeente ontvangen en daar willen wij u allemaal hartelijk voor bedanken.

Wij hebben uw hulp namelijk als erg motiverend ervaren.

Zonnepanelen

Op het dak van de Skybox zijn 46 zonnepanelen gelegd en aangesloten in de meterkast.

Hiermee kan een groot gedeelte van het huidige verbruik van de kerk worden ‘gecompenseerd’. Een mooi resultaat!

Ontmoetingskerk Sleeuwijk 50 jaar

De Ontmoetingskerk bestond op woensdag 28 november 2018 vijftig jaar. Op de website gereformeerdekerken.info is hierbij stilgestaan. Deze website is gewijd aan de landelijke en regionale geschiedenis van de Gereformeerde Kerken in Nederland (GKN) 1834-2004.

Opvang in Armenië

Armenië, de laatste tijd regelmatig in het nieuws i.v.m. de erkenning van de genocide en de problematiek rond asielzoekers. Wat niet iedereen weet is dat Armenië het oudste christelijke land ter wereld is. In 301 werd het christendom als staatreligie aangenomen. Bijna 95% van de inwoners van Armenië behoren tot de Armeens-Apostolische Kerk. De term "apostolisch" werd toegevoegd omdat volgens de overlevering het christendom in Armenië gepredikt werd door de apostelen Thaddeus en Bartholomeus.

9 januari - Paulus, wie ben je?

Kerk-Anders organiseert op donderdagavond 9 januari een avond om na te denken over hoe de ervaringen en gedachten van Paulus ook vandaag nog doorwerken in kerk, geloof en samenleving. We proeven - met illustratiemateriaal - van de verschillende culturen die deze wereldreiziger zélf beïnvloedden.

De avond staat onder leiding van ds. Rianda van der Zouwen-van Haaften

Pagina's