40dagentijd

De 40dagentijd is de periode voor Pasen. Van oudsher is dit een tijd van inkeer, bezinning en gebed. Dit jaar is het thema ‘Ik ben er voor jou’.
 
De veertigdagentijd loopt in 2021 van Aswoensdag 17 februari t/m zaterdag 27 maart. Zondag 28 maart is het Pasen.
 
 
PAASGROETENACTIE
Een paasgroet doet goed. Ontvangers merken dat er aan hen gedacht wordt en dat er mensen zijn die zich inleven in hun situatie. Het is goed om de boodschap van Pasen ieder jaar weer door te geven. U kunt een kaart ophalen op de onderstaande adressen en voor 1 maart daar weer inleveren:
 
  • Sylvia van der Giessen, Vlierdreef 14, Sleeuwijk,
  • Hans van ’t Hoff , Notenlaan 102, Sleeuwijk
  • Jan Rijke, Munnikenland 106A, Sleeuwijk
 
40DAGENTIJDKALENDER, VASTENKAART en SPAARDOOSJES
Met deze vastenkaart kunt u in de Veertigdagentijd elke week op een andere manier vasten. Volg het vastenplan op de achterkant van deze kaart. Bij elke dag staat een bedrag dat u kunt (be)sparen of missen. Dit geld kun je bestemmen voor een 40dagentijdproject van Kerk in Actie.
 
Klik HIER (zoekterm vastenkaart) om een gratis exemplaar van de vastenkaart voor volwassenen aan te vragen.

Met deze vastenkaart kunnen kinderen in de Veertigdagentijd elke week op een andere manier vasten. Volg het vastenplan op de achterkant van deze kaart. Bij elke dag staat een bedrag dat je kunt (be)sparen of missen. Dit geld kun je bestemmen voor een 40dagentijdproject van Kerk in Actie.

Klik HIER (zoekterm vastenkaart) om een gratis exemplaar van de vastenkaart voor kinderen aan te vragen.

In de Veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij heeft ons laten zien wat barmhartigheid is. Als ultieme daad van goedheid gaf Hij zijn leven en stond Hij op uit de dood. De veertigdagentijdkalender 2021 ‘Ik ben er voor jou’ daagt u uit tot bezinning in de 40 dagen op weg naar Pasen.

U kunt HIER een gratis exemplaar van de veertigdagentijdkalender 2021 aanvragen,

Spaar mee voor projecten van Kerk in Actie. Op het spaardoosje staan kleurige afbeeldingen van Rainbow en Kids in Actie. Leuk om uit te delen in de kindernevendienst of in de zondagsschool.

Met Pasen kunnen de gevulde doosjes meegenomen worden naar de kerk. Mocht dat dan nog niet mogelijk zijn dan kunt u het geld overmaken. U wordt hierover nog geïnformeerd.
 
 
 

 

About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.