Avondmaalscollecte bestemd voor nood in Zuid-Soedan

Voor kinderen in de regio Baggari in Zuid-Soedan was de situatie al uitzichtloos. Door corona is dat alleen maar erger geworden. De coronacrisis is de zóveelste ramp na oorlog, droogte en honger, de zoveelste ramp die hen treft.

Red een Kind werkt sinds 2019 in Baggari. Met programma’s op het gebied van voedsel, onderwijs en kinderbescherming wil zij duizenden families weer hoop bieden. Red een Kind zet alles op alles om de meest kwetsbare huishoudens in Baggari ook in deze crisistijd te ondersteunen. Maar kan vanwege de gevolgen van de coronapandemie met haar bestaande programma’s op dit moment niet genoeg betekenen. Er is méér nodig om kinderen en hun families nu te redden van de honger en straks te helpen opnieuw zelfredzaam te worden.

Helpt u gezinnen in Baggari de coronacrisis te overleven? Voor bijvoorbeeld 30 euro kan Red een Kind drie arme gezinnen een voedselpakket met meel, bonen zout en olie geven.

Heel hartelijk dank voor uw gift!

Met het noodprogramma in Baggari richt Red een Kind zich op voedsel, bescherming van kinderen en preventie van corona. Zo helpen we 1.200 kwetsbare huishoudens (7.000 mensen). Dat doen we concreet door:
 
  • Uitdelen van zaaigoed, beschikbaar stellen van landbouwmaterialen
  • Geven van training bij het verbouwen van eigen groenten
  • Verstrekken van voedselpakketten met basisproducten als olie, zout, maïs en bonen aan extra kwetsbare gezinnen
  • Beschermen van kinderen (met name meisjes, o.a. door voorlichting over kindhuwelijken en preventie van (seksueel) geweld)
  • Geven van voorlichting over hygiëne en voorkomen van ziekten
  • Uitdelen van hygiënekits (met handenwas-units gemaakt van jerrycans, waterzuiveringstabletten en zeep)
  • Alvast onderzoek doen naar structurele mogelijkheden voor gezinsinkomen

About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.