Dementie – hoe ga je hier zo goed mogelijk mee om?

Datum:    dinsdag 24 november 2020 
Tijd:        19.30 uur (andere aanvangstijd)
Plaats:     Trefpunt
Leiding:   ds. Ria Meeder – van Hof
 
Dementie verandert in toenemende mate het leven van degene die dat overkomt en de naasten. Voor familieleden, vrienden, vrijwilligers, kortom voor iedereen die betrokken is, is het goed om te weten wat dementie inhoudt; wat betekent het voor de persoon zelf en hoe ga je er zo goed mogelijk mee om?
 
Jennie Dalm, casemanager dementie en Bettina Kraaieveld, coördinator vrijwillige hulp en zorg, zetten zich vanuit hun werk bij De Riethorst Stromenland en Trema in voor een Dementievriendelijke gemeente. Zij willen deze avond graag vanuit hun vakgebied informatie geven. Daarnaast gaan zij graag in gesprek over dit onderwerp.
 
Hoe gaan we als samenleving om met mensen met dementie, wat geeft hoop en hoe kunnen wij helpen om zo lang mogelijk een zelfstandig en volwaardig leven te leiden. Iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp is van harte welkom
 
Graag wil ik, ds. Ria Meeder-van Hof naar aanleiding van deze avond t.z.t. met belangstellenden verder praten over hoe wij als kerk een “dementievriendelijke gemeente” kunnen zijn.
 
Vooraf aanmelden is verplicht:
About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.