NIEUWS

Liturgische schikking in de Adventsperiode

Ook in deze Adventsperiode willen het thema waarbij we de komende weken stil staan, verbeelden in een liturgische schikking. Dit jaar is het thema Het Goede Leven. Bloeien in Gods Licht.

Wat is het Goede Leven? Wat goed is, zal voor ieder mens anders zijn. De adventsperiode doet ons beseffen dat de plaats waar je wiegje of kribbe heeft gestaan, wel bepalend is voor je levenskansen, maar dat het niet alles zegt. Of je nu in Oekraïne, Indonesië, of Nederland geboren bent, het gaat erom dat je tot bloei kunt komen.

Aanmelden bezoek kerkdiensten

Zoals u op de website heeft kunnen lezen mogen de komende periode maximaal 30 personen (kinderen onder 12 jaar niet meegerekend) een kerkdienst in de Ontmoetingskerk bezoeken.

U kunt zich nu aanmelden voor het bezoek van de kerkdienst op 6 december. UPDATE 26-11: Aanmelden voor de kerkdienst op zondag 29 november is niet meer mogelijk.

Lees vooraf goed de informatie over het aanmelden en de voorwaarden voor het bezoeken van de kerkdienst.

Adventsactie Kindernevendienst - nog geen tasje ontvangen?

Dit weekend hebben de gemeenteleden met een of meerdere kinderen in de leeftijd 4-12 een speciaal tasje ontvangen van de kindernevendienst. Hiermee is advent naar de gezinnen gebracht. Er zijn nog een aantal tasjes over. Heeft u dit tasje niet ontvangen, maar zou u het wel graag willen hebben?

Geef dit aan ons door!

Alternatieve kerstactie

Elk jaar wordt er voor alle gemeenteleden van 75 jaar en ouder een gezamenlijke kerstviering georganiseerd. Helaas is het dit jaar vanwege de Corona pandemie niet mogelijk de kerstviering door te laten gaan, hoe jammer dit ook is. We hopen uiteraard dat dit volgend jaar weer met elkaar mogelijk is!

Toch willen we deze kerstperiode niet zomaar voorbij laten gaan en hebben we als werkgroep een alternatief presentje bedacht.

Terugblik Gedachteniszondag 22 november

Zondag 22 nvember was de laatste zondag van het kerkelijk jaar.

Op deze zondag is in de kerkdienst stilgestaan bij de gemeenteleden die het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden.

De voorganger in de dienst was ds. L.J. Oosterom. U kunt deze dienst hier op de website terugkijken.

Lees ook de namen van de overleden gemeenteleden die in deze dienst genoemd zijn,

Fruitactie in coronatijd

Alle acties en activiteiten die niet door kunnen gaan in verband met het coronavirus zijn natuurlijk heel vervelend. Maar het maakt mensen ook creatief!

Zo konden er dit jaar geen fruitbakjes uitgedeeld worden aan gemeenteleden. Maar de oudere gemeenteleden en mensen die om andere reden wat meer aandacht verdienen uit de kerk werden toch niet vergeten.

Zij hebben namelijk aan de deur een leuk alternatief pakketje van de diaconie mogen ontvangen.

Nieuwsbrief Protestantse Kerk Nederland

Lees HIER de wekelijkse nieuwsbrief van de PKN d.d. 23 november met actuele verhalen uit de Protestantse Kerk.

Deze keer o.a. 'kant-en-klare coronaproof kerstwandeling ideeën' en 'Gastvrijheid die verder gaat dan vanzelfsprekendheid en goede bedoelingen'

Terugblik kerkdiensten vanuit de Ontmoetingskerk

Vanaf 22 maart 2020 zijn er vanuit de Ontmoetingskerk luisterdiensten georganiseerd. Vanaf mei zijn de kerkdiensten via internet ook met beeld te volgen. Vanaf oktober zijn de diensten weer beperkt te bezoeken.

Er is een overzicht beschikbaar van alle gehouden kerkdiensten in deze tijden van corona die u kunt terugkijken of terugluisteren met alle bijbehorende informatie (voorganger, liturgie, kerknieuws en foto's).

Bestel een gratis Kerst-cd!

U kunt gratis een Kerst-cd bestellen. U kunt kiezen uit de cd ‘Geef licht’ van Stef Bos, intense liederen die in de huid kruipen van Bijbelse personages zoals alleen Stef Bos dat kan óf 'Kijk het wordt licht' van Elly & Rikkert die samen met vrienden een vrolijke en meeslepende cd hebben gemaakt.

Leuk voor uzelf of om iemand anders mee te verrassen!

Verslag Jeugd- en Jongerenkerk 15 november

Op 15 november zijn we weer bij elkaar gekomen met een enthousiaste groep jongeren in basisschool ‘De Morgenster’. De jeugd- en jongerenkerk had deze keer als thema ‘hoe blijf je jezelf’.
 

Adventskalender 2020

Geef licht, het goede leven met elkaar delen! Dat is het thema van de adventskalender 2020.

De adventskalender daagt u uit hoopvol toe te leven naar Kerst. ´Het goede leven met elkaar delen´ is de rode draad door alle dagen van de kalender. Voor iedere dag is er een bijbeltekst met vraag om over na te denken of juist een oproep om zelf aan de slag te gaan, afgewisseld met een recept, gedicht, lied of quote.

Vraag de kalender nu gratis aan.

Aandachtspunten bezoek kerkdienst

Wilt u de kerkdienst bezoeken met uw kinderen? Vergeet dan niet om uw kinderen ook vooraf aan te melden! 

Het dragen van een mondkapje is zowel bij het binnengaan van de kerk (tot u op uw plaats zit) als ook bij het verlaten van de kerk verplicht!

Lees HIER hoe u zich kunt aanmelden en onder welke voorwaarden een bezoek aan de kerkdienst mogelijk is.

'Oude' Kerkgeld app medio november niet meer te gebruiken!

Er is nu een nieuwe app beschikbaar, die de huidige Kerkgeld app gaat vervangen. De huidige app is nog tot medio november 2020 operationeel. De opvolger van de Kerkgeld App heeft de naam Appostel gekregen.

Deze app kunt u downloaden via Google Play of App Store. Maakte u al gebruik van de app? Dan blijven de inloggegevens ongewijzigd.

Via deze app bent u altijd en overal betrokken bij onze gemeente. Met de app kunt u alle kerkelijke geldzaken op één plek beheren.

Kerkbalans 2021 - Maak het u en ons gemakkelijk!

Met het eind van 2020 in zicht worden er voorbereidingen getroffen voor de nieuwe actie Kerkbalans. U kunt het uzelf en ook de vrijwilligers van de kerk gemakkelijk maken door u aan te melden voor het digitaal deelnemen aan de actie Kerkbalans. Het is dan niet meer nodig om een brief bij u thuis te bezorgen en de door u ingevulde brief op een later tijdstip weer op te halen of dat u deze gaat wegbrengen.

U ontvangt dan alle correspondentie per e-mail. Doet u ook mee?

Bijbelstudie over het evangelie volgens Markus

De werkgroep Kerk-Anders organiseert, onder leiding van ds. Christien Flier, zes bijbelstudieavonden over het evangelie van Marcus. Van de vier evangeliën staat dat van Markus bekend als het oudste. Dit evangelie ademt een heel eigen sfeer. Het biedt een bijzondere taal en boodschap omtrent Jezus. De betekenis van zijn leven en werk wordt in een haastige telegramstijl opgeschreven. Dit boek heeft net zoveel vragen als antwoorden wakker geroepen. Om die reden willen wij dit boek opnieuw gaan lezen. We willen op zoek gaan naar waar dit oude boek óns raakt, niet alleen persoonlijk, maar ook als gemeenschap.

De inschrijving voor deze bijbelstudieavonden is inmiddels gesloten. In tegenstelling tot de andere activiteiten van de werkgroep Kerk-Anders gaan deze bijbelstudieavonden WEL door.

Gesprekskring - Patronen in relaties

Aan de hand van de film 'De beentjes van Sint Hildegard' die in november 2020 door Kerk-Anders zou worden getoond zullen we in deze gesprekskring met elkaar in gesprek gaan over veelvoorkomende patronen in relaties. Ook staan we stil bij de vraag hoe iets dat goed begint toch kan ontsporen. Tenslotte zoeken we wegen naar gezonde relaties. Deze gesprekskring is een vervolg op de gesprekskring van 2018-2019 ‘leven in relaties’.

Activiteiten Kerk-Anders in november en december gaan niet door

Een aantal geplande activiteiten van de werkgroep Kerk-Anders in de maanden november en december gaan, als gevolg van de corona-maatregelen door de overheid, helaas niet door!

De bijbelstudieavonden over het evangelie van Marcus op donderdag 9 november en donderdag 17 december gaan, onder de huidige omstandigheden, WEL door.

Ds. Martin de Geus neemt afscheid met schitterend boek

Op 6 september 2020 neemt ds. Martin de Geus, voormalig predikant van de Ontmoetingskerk, afscheid als predikant in zijn huidige gemeente De Levensbron in Ridderkerk. Hij gaat met emeritaat. Tot verrassing van velen heeft ds. de Geus naar aanleiding van zijn afscheid enerzijds een compleet oratorium geschreven, het Petrus Oratorium, onder de titel 'Voorman aan de leiband', op muziek gezet door Dirk Zwart, en anderzijds een boek geschreven, getiteld 'Bij Zinnen - Geloven in verbinding'. Een boek dat bij zijn afscheid op 6 september a.s. zal worden gepresenteerd.

Bestel de Trinity EP 'Kliederkerk thuis'

Maak kennis met de band Trinity en krijg vijf vrolijke liedjes met verhaal cadeau. Op de EP 'Kliederkerk Thuis' vind je muziek die Trinity speciaal voor de Kliederkerk maakte.

Trinity en Kliederkerk: allebei veelkleurig, lekker gek, met een hart voor God en bedoeld voor iedereen.

Een exemplaar van de EP kan gratis worden aangevraagd.

Materiaal Kindernevendiensten gratis te downloaden

Nu de kerk dicht is, kunnen wij ons voorstellen dat jullie thuis graag met de kinderen aandacht willen besteden aan de bijbelverhalen. Het materiaal wat wij altijd tijdens de Kindernevendiensten gebruiken is nu voor iedereen gratis te downloaden.

13 januari - Filmavond – Kapsalon Romy

Kerk-Anders organiseert op woensdag 13 januari 2021 een filmmiddag voor jong en oud. Er kan gekeken worden naar de film 'Kapsalon Romy'.

De band tussen de 10-jarige Romy en haar strenge oma, kapster Stiene is broos, maar verandert ingrijpend als oma steeds vergeetachtiger wordt. Oma past met frisse tegenzin op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid

Aantal bezoekers in de kerkdienst terug naar 30

Afgelopen week is het dringende verzoek vanuit overheid en PKN gekomen om maximaal 30 bezoekers, boven op de betrokkenen bij een dienst, toe te laten.

Als kerkenraad willen we hier gehoor aan geven. Dit betekent dat we vanaf zondag 11 oktober nog 30 bezoekers (kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend) aanwezig zullen laten zijn bij de erediensten.

Kerk-Anders: blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de Kerk-Anders activiteiten?

Leuke ideeën opdoen middels tussentijdse flitsberichten?

Geïnformeerd worden over de laatste updates rondom de geplande activiteiten?

Geef dan uw e-mailadres door.

Dan mist u niets!

Digitaal Programmaboekje Kerk-Anders

De werkgroep Kerk-Anders, een initiatief van beide PKN-kerken, brengt aan het begin van het nieuwe seizoen het bekende boekje uit: een soort keuzemenu uit al de items die de werkgroep leden hebben verzameld. Onderwerpen die betrekking hebben op geloven en kerkzijn, spiritualiteit en kunst; kortom op het leven zoals dat zich in onze omgeving en verder afspeelt en waar we allen deel van uit maken

Het programmaboekje 2020-2021 van Kerk-Anders is nu digitaal beschikbaar via deze website om te lezen en eventueel te downloaden

Bid mee voor Altena!

Door de coronacrisis ervaart iedereen sterker dan ooit hoe afhankelijk we zijn. Van onze medemens, maar ook van God. Is dit dan ook niet juist het moment voor ons als christenen in Altena in verbondenheid met elkaar méér te gaan bidden? Met die visie is een groep mensen in gemeente Altena een initiatief gestart om met de verschillende kerken in de gemeente samen te bidden.

Kerkarchief online

Sinds kort is het archief van de Gereformeerde Kerk van Sleeuwijk en Woudrichem volledig toegankelijk gemaakt. De beschrijvingen van de archiefstukken van de kerk over de periode vanaf het ontstaan in 1842 tot 2019 zijn nu te doorzoeken via de website van Streekarchief Langstraat Heusden Altena.
Het is een zeer uitgebreid archief waarin zich onder andere de notulen van de kerkenraadsvergaderingen vanaf 1851 bevinden.

Wordt u (weer) donateur van het Werelddiaconaat?

Een half jaar geleden is bij de Ontmoetingskerk het Werelddiaconaat in de plaats gekomen van de opgeheven gezamenlijke ZWO. We hebben toen aan alle gereformeerde donateurs van de ZWO per brief gevraagd donateur te worden van het Werelddiaconaat. Er zat bij die brief ook een machtigingsformulier met bijbehorende antwoordenenvelop. Helaas zijn er nog veel gemeenteleden die het donateurschap nog niet geregeld hebben.

Doel Werelddiaconaat 2020 Stichting Nieuwe Generatie Brasil

De Stichting Nieuwe Generatie Brasil is het Werelddiaconaat-project voor 2020 van de diaconie als opvolger van Mercy Ships 2019 van de ZWO.

Het uitgangspunt van deze stichting is: “Wij geloven dat ieder kind gelijke kansen verdient. Wij stoppen niet bij ‘overleven’, maar willen de kinderen/jongeren helpen ontwikkelen naar een zelfstandige en duurzame toekomst door ze (praktisch) onderwijs te geven, waarmee ze later in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.