NIEUWS

Terugblik kerkdienst zondag 27 september

Op 27 september heeft om 10.00 uur een kerkdienst plaatsgevonden in de Ontmoetingskerk. De voorganger was dominee L.J. Oosterom.

Klik HIER om de doopdienst terug te kijken, U vindt hier ook de liturgie voor deze dienst en het KERKNIEUWS van deze zondag.

Zingen en spelen: wie doet er mee?

Het samen zingen in onze gemeente is een groot goed. Het ziet er naar uit, dat het met z’n allen mee zingen in de kerk er voorlopig niet inzit.
 
In de zomer hebben we gewerkt met een groep mensen die zich hebben opgegeven om mee te doen met de zanggroep, of een instrument willen bespelen tijdens de dienst. Voor de periode tot 31 december willen we een nieuw rooster maken.
 

Kerk-Anders: blijf op de hoogte!

Wilt u op de hoogte blijven van de Kerk-Anders activiteiten?

Leuke ideeën opdoen middels tussentijdse flitsberichten?

Geïnformeerd worden over de laatste updates rondom de geplande activiteiten?

Geef dan uw e-mailadres door.

Dan mist u niets!

Vrijwilligers gezocht!

Voor de kerkdienst(en) met maximaal 100 personen zijn er extra mensen nodig die de bezoekers opvangen, de aanmeldingslijst controleren, de plaatsen aanwijzen en de "Corona" regels volgen.

Ook zijn er nog enkele extra mensen nodig met BHV. Interesse? Meld je aan!

Creatieve avond - Herfst

Op dinsdagavond 6 oktober organiseert Kerk-Anders een creatieve avond in de Koren-aar.

De zomerse avonden lijken nu echt voorbij. Tijd om het binnen weer gezellig en knus te maken. Kom met een of meerdere vriendinnen wolvilten onder de deskundige begeleiding van Janine en Simone. Er zijn nog plaatsen beschikbaar!

Inschrijven is mogelijk tot 29 september (was 22 september).

Verslag Jeugd- en Jongerenkerk zondag 20 september

Op 20 september was de eerste Jeugd en Jongerenkerk van het seizoen in de Koren-aar.

Lees het verslag van deze dienst.

Alpha nieuws

De Alpha-cursus was noodgedwongen gestopt. Maar ook de laatste avonden worden nu afgerond. Op 9 oktober a.s. willen we de slotavond houden.

Het is wel nodig om u vooraf aan te melden!

Digitaal Programmaboekje Kerk-Anders

Het programmaboekje 2020-2021 van Kerk-Anders is nu digitaal beschikbaar via deze website om te lezen en eventueel te downloaden

Echter voor mensen die liever gebruik maken van een papieren versie in plaats van een digitale versie is het ook mogelijk om het programmaboekje op te halen.

Dit is mogelijk op maandagavond 21 september.om 19.30 uur in de Koren-aar.

Jeugdclubindeling is bekend

De clubs van de PKN-kerken gaan weer beginnen. Een heleboel van jullie hebben zich al opgegeven, gezellig!

Lees op welke avond en op welk tijdstip de clubavonden plaatsvinden.

Wil je een keertje langskomen om te kijken of je het leuk vindt? Dan ben je altijd welkom op een clubavond. Ook mag je altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen.

Start VIP club

De VIP-club (onderdeel van het jeugdwerk van de beide Sleeuwijkse kerken) is een club voor jongeren uit het voortgezet onderwijs die eens in de twee weken op vrijdagavond bij elkaar komt.

Zit je op de middelbare school en lijkt het je leuk om een keer een VIP-avond mee te maken? Kom dan gerust een keer kijken!

Terugblik kijk- en luisterdiensten vanuit de Ontmoetingskerk

Vanaf 22 maart 2020 worden er vanuit de Ontmoetingskerk in eerste instantie luisterdiensten en later kijk- en luisterdiensten georganiseerd. Er is een overzicht beschikbaar van alle gehouden kerkdiensten in deze tijden van corona. Op deze pagina leest u van iedere dienst wie we voorganger was en kunt u de orde van dienst lezen, de dienst terugkijken of terugluisteren, het Kerknieuws lezen en ook de gemaakte foto's bekijken.

Bijbelstudie over het evangelie volgens Markus

Op telkens de derde donderdag in de maand organiseert de werkgroep Kerk-Anders, onder leiding van ds. Christien Flier, een bijbelstudie over het evangelie volgens Markus. Deze bijeenkomsten vinden plaats van 10.00 tot 11.30 uur.

Van de vier evangeliën staat dat van Markus bekend als het oudste. Dit evangelie ademt een heel eigen sfeer. Het biedt een bijzondere taal en boodschap omtrent Jezus. De betekenis van zijn leven en werk wordt in een haastige telegramstijl opgeschreven.

Hier hebben latere uitleggers de meest uiteenlopende verklaringen voor gegeven.

21 lessen voor de 21e eeuw – boekbespreking van Yuval Noah Harari

Kerk-Anders organiseert op dinsdagavond 13 oktober, onder leiding van ds. Adrian Blom, een boekbespreking van Yuval Noah Harari.

Na zijn succesvolle werken 'Sapiens' (2014) en 'Homo Deus' (2016) over respectievelijk de geschiedenis en toekomst van de mensheid, geeft de Israëlische historicus, futuroloog en transhumanist Harari (1976) hier een overzicht van de uitdagingen waar Homo Sapiens anno 2018 voor staat op het gebied van (bio)technologie, klimaatverandering, kunstmatige intelligentie, politiek, religie, oorlog, terrorisme.

Dementie – hoe ga je hier zo goed mogelijk mee om?

De werkgroep Kerk-Anders organiseert op dinsdagavond 24 november, onder leiding van ds. Ria Meeder-van Hof, een bijeenkomst over dementie. Jennie Dalm, casemanager dementie en Bettina Kraaieveld, coördinator vrijwillige hulp en zorg, zetten zich vanuit hun werk bij De Riethorst Stromenland en Trema in voor een Dementievriendelijke gemeente. Zij willen deze avond graag vanuit hun vakgebied informatie geven. Hoe kunnen wij als kerk ook een “dementievriendelijke gemeente” zijn?

Filmavond – De beentjes van Sint-Hildegard

Op woensdagavond 18 november organiseert Kerk-Anders een filmavond in de Koren-aar. Je kunt kijken naar de film 'De beentjes van Sint-Hildegard'. Jan (Herman Finkers) is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zoveel Jan, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. In de beentjes van Sint-Hildegard nemen zij hun partners onder de loep en komt de vraag op: Hoeveel liefde is te veel liefde?

Workshop Kersttransparant

Op dinsdagavond 8 december organiseert de werkgroep Kerk-Anders een workshop. Terwijl het buiten al vroeg donker is, wordt het in de huiskamer lichter door de lichtjes die we aansteken. In de huidige tijd van angst en onzekerheid, is het fijn om ons te verbinden met het licht in en buiten ons. Het licht van hoop.

In deze workshop gaan we met transparant zijdevloeipapier en karton een luikje met beschermengel of een verkondigingsluikje maken.

Jeugdwerk start weer!

Het jeugdwerk gaat weer van start!

Lees wanneer welke activiteiten worden georganiseerd voor de diverse leeftijden.

Wilt u het jeugdwerk ondersteunen? Neem dan contact op met één van de jeugdouderlingen.

Ds. Martin de Geus neemt afscheid met schitterend boek

Op 6 september 2020 neemt ds. Martin de Geus, voormalig predikant van de Ontmoetingskerk, afscheid als predikant in zijn huidige gemeente De Levensbron in Ridderkerk. Hij gaat met emeritaat. Tot verrassing van velen heeft ds. de Geus naar aanleiding van zijn afscheid enerzijds een compleet oratorium geschreven, het Petrus Oratorium, onder de titel 'Voorman aan de leiband', op muziek gezet door Dirk Zwart, en anderzijds een boek geschreven, getiteld 'Bij Zinnen - Geloven in verbinding'. Een boek dat bij zijn afscheid op 6 september a.s. zal worden gepresenteerd.

Materiaal Kindernevendiensten gratis te downloaden

Nu de kerk dicht is, kunnen wij ons voorstellen dat jullie thuis graag met de kinderen aandacht willen besteden aan de bijbelverhalen. Het materiaal wat wij altijd tijdens de Kindernevendiensten gebruiken is nu voor iedereen gratis te downloaden.

Geen diensten met 100 kerkgangers tot september

In de zomereditie van de Projektor kondigden we aan dat er vanaf 5 juli weer kerkgangers zouden worden toegelaten tot de diensten in de Ontmoetingskerk, met een maximum van 100 kerkgangers en een strikt protocol. Op 16 juni heeft de voltallige kerkenraad het plan besproken en besloten om het niet door te zetten. In de zomermaanden blijven we werken met diensten die uitsluitend via internet en kerktelefoon te volgen zijn.

Bid mee voor Altena!

Door de coronacrisis ervaart iedereen sterker dan ooit hoe afhankelijk we zijn. Van onze medemens, maar ook van God. Is dit dan ook niet juist het moment voor ons als christenen in Altena in verbondenheid met elkaar méér te gaan bidden? Met die visie is een groep mensen in gemeente Altena een initiatief gestart om met de verschillende kerken in de gemeente samen te bidden.

Kerkarchief online

Sinds kort is het archief van de Gereformeerde Kerk van Sleeuwijk en Woudrichem volledig toegankelijk gemaakt. De beschrijvingen van de archiefstukken van de kerk over de periode vanaf het ontstaan in 1842 tot 2019 zijn nu te doorzoeken via de website van Streekarchief Langstraat Heusden Altena.
Het is een zeer uitgebreid archief waarin zich onder andere de notulen van de kerkenraadsvergaderingen vanaf 1851 bevinden.

Wordt u (weer) donateur van het Werelddiaconaat?

Een half jaar geleden is bij de Ontmoetingskerk het Werelddiaconaat in de plaats gekomen van de opgeheven gezamenlijke ZWO. We hebben toen aan alle gereformeerde donateurs van de ZWO per brief gevraagd donateur te worden van het Werelddiaconaat. Er zat bij die brief ook een machtigingsformulier met bijbehorende antwoordenenvelop. Helaas zijn er nog veel gemeenteleden die het donateurschap nog niet geregeld hebben.

BOEKEN BOEKEN BOEKEN BOEKEN BOEKEN

Er is dit jaar helaas geen Boekenbeurs. Heeft u boeken voor de Boekenbeurs? Wilt u ze dan voor ons bewaren? Dat zou heel fijn zijn!

Op dit moment is het niet mogelijk om ze naar de kerk te brengen of op te halen. Maar we hopen dat dit in september wel weer mogelijk is. Zodra dit het geval is kunt u dit hier op de site lezen.

Doel Werelddiaconaat 2020 Stichting Nieuwe Generatie Brasil

De Stichting Nieuwe Generatie Brasil is het Werelddiaconaat-project voor 2020 van de diaconie als opvolger van Mercy Ships 2019 van de ZWO.

Het uitgangspunt van deze stichting is: “Wij geloven dat ieder kind gelijke kansen verdient. Wij stoppen niet bij ‘overleven’, maar willen de kinderen/jongeren helpen ontwikkelen naar een zelfstandige en duurzame toekomst door ze (praktisch) onderwijs te geven, waarmee ze later in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Vakanties met aandacht – ontmoeten en verwend worden tijdens een volledig verzorgde vakantie!

Vakanties met aandacht – ontmoeten en verwend worden tijdens een volledig verzorgde vakantie! Bent u een alleenstaande ouder? Bent u veel (alleen) thuis? Heeft u dagelijks intensieve zorg nodig of heeft een kwetsbare gezondheid? Bent u mantelzorger? Heeft u een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking? Dan is een vakantie via Hetvakantiebureau.nl misschien iets voor u.