Verslag Jeugd- en Jongerenkerk 15 januari 2017

Zondag 15 januari vond de eerste JJK van 2017 plaats.

Met ongeveer 25 jongeren stonden Marjolein en Berdi stil bij het thema: ‘steenrijk of platzak’. We hebben met elkaar nagedacht over wat we zouden doen met een miljoen voor onszelf, maar ook voor een ander. Er kwamen een heleboel ideeën op papier. Verstandige en mooie! Sparen voor later, studie betalen, rijbewijs betalen, maar ook geld aan goede doelen geven, aan je ouders en aan opa & oma geven. In het verhaal (Mattheüs 24: 14-30) werd stil gestaan bij een ondernemer die drie mannen geld gaf. Twee van hen gebruikte hun talenten om er meer geld van te maken. De derde was erg negatief en stopte het geld in een kluis. Het einde was niet onbekend, maar er werd aandachtig geluisterd.

Daarna hebben we met elkaar een Quiz gespeeld over geld. Er waren twee antwoord mogelijkheden (A & B). Bijvoorbeeld: ‘Wat kost een lidmaatschap van een voetbalclub per maand?’ A € 20 of b € 35. Benieuwd naar de andere vragen en antwoorden? Vraag het aan de jeugd!

Bedankt voor de leuke en leerzame ochtend!

Tot ziens op 19 februari in de Skybox.

 

About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.