Verslag Jeugd en Jongerenkerk 18 juni 2017

Op zondag 18 juni kwamen 25 kinderen naar de Skybox voor de laatste Jeugd en Jongerenkerk van dit seizoen. Waaronder een aantal die voor het eerst bij ons aansluiten omdat ze dit jaar afscheid nemen of al hebben genomen van de zondagsschool en de kindernevendienst. Al deze kinderen hebben inmiddels een presentje in de vorm van een tas ontvangen met de inspirerende tekst “TAS, gedragen net als jij”.

Het thema van deze dienst was “wat is wijsheid”. Wijsheid in spreuken op oude, in delfts blauwe uitgevoerde tegeltjes. Of olifantenwijsheid. We zagen een filmpje dat liet zien welke wijsheden de olifanten in de loop der jaren vergaren. Het blijken voor de mens heel veel herkenbare dingen. Of de wijsheid van Salomo die moet besluiten aan welke van de twee moeders het kind toegewezen moet worden, als ze allebei claimen de moeder te zijn. Soms heb je voor de juiste beslissing informatie van of overleg met een ander nodig. We zagen ook in het filmpje over de “vlinderclown” dat het belangrijk is om je Talenten te ontdekken. Als je ze hebt ontdekt, probeer ze dan ook te benutten. Niet alleen later maar nu gelijk al, bijvoorbeeld bij het kiezen van je vakken pakket of na het slagen de vervolgopleiding. Als een ieder zijn eigen talenten benut, dan kom je samen tot een mooi passend geheel.

We gaan er even tussenuit om te proberen onze vakantie op de meest talentvolle manier te gebruiken.

We zien jullie graag week terug op 17 september in de Korenaar.

Namens de jeugdouderlingen,
Ans van Breugel

Lees ook de eerdere verslagen:

15 januari 2017

19 maart 2017

 

 

About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.