Website van de Ontmoetingskerk veiliger

De website van de Ontmoetingskerk Sleeuwijk is nu extra beveiligd. Dit houdt in dat alle gegevens vanaf en naar de website op een veilige manier verstuurd worden. Hiermee wordt voorkomen dat de gegevens van de website door kwaadwillenden onderschept en gelezen kunnen worden. 

Dat de website beveiligd is kun je in de browser zien aan het slotje voorafgaande aan het internetadres. Ook begint de URL nu met https:// in plaats van http://.

Door deze beveiliging voldoet de Ontmoetingskerk Sleeuwijk aan de eisen die door de nieuwe Privacywet gesteld worden aan het beheer van gegevens via internet. 


 

Toelichting:
 Lange tijd was een SSL-certificaat – SSL staat voor Secure Sockets Layer – geen standaardgegeven op websites. Het SSL-protocol is een manier om gegevens versleuteld over het internet te versturen. Dit houdt in dat alleen de bedoelde ontvanger de inhoud van het bericht kan zien. Anderen voor wie het bericht niet bedoeld is zullen het bericht niet kunnen ontcijferen en dus ook de inhoud niet kunnen zien. Dit type van beveiliging dook eerst op bij webpagina’s van bijvoorbeeld banken of webshops, maar vindt nu steeds meer ingang op alle soorten sites.

De evolutie is inmiddels zo ver gevorderd, dat géén SSL-certificaat erg nadelig zou kunnen zijn voor een website en dus ook voor de website van de Ontmoetingskerk Sleeuwijk. Bepaalde browsers, zoals Chrome en Firefox, blokkeren nu al de toegang tot sommige websites zonder SSL-beveiliging.

Die lijn wordt doorgetrokken naar het eind van het jaar en zo zullen alle niet-beveiligde websites volledig geblokkeerd worden. Elke website zal op z’n minst een basisbeveiliging moeten hebben. Bovendien plaatst Google websites met een SSL-certificaat systematisch hoger in de ranking.

About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.