NIEUWS

40dagentijdkalender

De 40dagentijdkalender is dit jaar in een nieuw jasje gestoken.

Dagelijks vindt u een Bijbeltekst, een quote, een recept, een verhaal of een gedicht.

Dit brengt u steeds dichter bij Pasen, het feest van een nieuw begin.

U kunt de kalender gratis aanvragen va de website van Kerk in Actie:

www.protestantsekerk.nl/veertigdagentijdkalender.

Woensdag 20 februari - mini-leerhuis over wonderverhalen in het Nieuwe Testament

De onttoverde wereld verlangt nieuwe betovering . Een mini-leerhuis over wonderverhalen in het Nieuwe Testament

Onder leiding van Christien Flier wordt in vier avonden de geschiedenis van uitleg van wonderverhalen doorlopen. We gaan met elkaar in gesprek over die verhalen. We hopen zo onze eigen visie te ontwikkelen.

De vierde avond is op woensdag 20 februari om 20.00 uur in het Trefpunt.

Inleveren boeken voor de Boekenbeurs 2019

De Boekenbeurs 2019 wordt gehouden op vrijdagavond 14 juni van 19.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag 15 juni van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Wilt u boeken inleveren? Maak hiervoor graag eerst een afspraak!

24 februari - Stampotbuffet

De winter is bijna voorbij, dus laten we het nog even afsluiten met heerlijke winterse kost!

Zondagavond 24 februari organiseert World Servants Sleeuwijk in de Korenaar een buffet.

De aanvang is 17.00 uur.

U kunt u aanmelden bij onze actieleden op zondag 10 en 17 februari in de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk

Graag aanmelden uiterlijk donderdag 21 februari.

Ontmoetingskerk Sleeuwijk zoekt een organist

De gemeente van de Ontmoetingskerk te Sleeuwijk zoekt een organist (M/V) met passie voor zijn of haar vak en hart voor de gemeente.

Wij zijn een enthousiaste, goed zingende PKN-gemeente met veel jonge gezinnen.

Er komen gemiddeld 350 kerkgangers per zondag naar de dienst.

In onze kerk staat een 19-stemmig Pels-orgel.

Heeft u belangstelling? Stuur dan een reactie voor 31 januari.

Welkom bij de VIP-club!

De VIP-club is een club voor jongeren uit het voortgezet onderwijs die eens in de twee weken op zaterdagavond in de Skybox bij elkaar komen om te praten, te chillen, spellen te doen en veel te lachen.

Elke avond heeft een thema aan de hand waarvan er allerlei spellen en activiteiten worden gedaan. Plezier gegarandeerd! Kom gerust een keertje langs!

27 februari - Kleuren en symboliek van het kerkelijk jaar

Op woensdag 27 februari 2019 komt Wim Tobé uitleg geven over het gebruik van kleur en beeldvorming tijdens de liturgie in de Christelijke kerken.

Wat voor een betekenis hebben al die kleuren en moet dat wel zo? Zijn er op dit gebied overeenkomsten tussen de diverse Christelijke kerken?

Resultaat actie voedselbank Altena

In december heeft de diaconie een inzamelactie gehouden voor Stichting Voedselbank-Altena. Op twee zondagen zijn kaartjes met producten uitgedeeld en op twee zondagen was er de mogelijkheid tot het inleveren van de producten.

Lees wat het prachtige resultaat van deze actie is!

Donderdag 28 februari - Gebedskring

Op donderdagavond 28 februari bent u van harte welkom om elkaar te ontmoeten en om samen te bidden voor de mensen om ons heen, die misschien op dit moment onze aandacht nét iets meer nodig hebben dan anders...

Vakanties met aandacht

Vakanties met aandacht – ontmoeten en verwend worden tijdens een volledig verzorgde vakantie! Bent u een alleenstaande ouder? Bent u veel (alleen) thuis? Heeft u dagelijks intensieve zorg nodig of heeft een kwetsbare gezondheid? Bent u mantelzorger? Heeft u een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking? Dan is een vakantie via Hetvakantiebureau.nl misschien iets voor u.

Maandag 4 maart 2019 - Gebed om vrede in de klassieke muziek

Het ‘Agnus Dei’ in de mis eindigt met de bede ‘Dona nobis pacem’. Dit gebed om vrede is in de klassieke muziek op heel verschillende wijze getoonzet.

Onder leiding van ds. Leo Oosterom worden een aantal van die toonzettingen beluisterd. Wat wil de componist overbrengen? Hoe verweeft hij het gebed om vrede met de actualiteit? Hoe geven de diverse toonzettingen ook uiting aan ons gebed om vrede?

Woensdag 13 maart - Eten in 't Kookpunt

Woensdag 13 maart om 12.30 uur wordt er weer een verrassingsmenu klaargemaakt en worden de gasten die zich opgegeven hebben weer verwacht. 

20 maart - Creatieve workshop

Kerk-Anders organiseert op woensdag 20 maart 2019 onder leiding van Roxane in 't Hout een creatieve workshop.

Voor velen een herinnering aan lang vervlogen tijden: macrame. En vandaag de dag weer helemaal hip!

Doet u ook mee?

Woensdag 27 maart - Kieki en Vasalis: dokter en dichter

Kerk-Anders organiseert op woensdag 27 maart 2019 een gespreksavond over Kieki en Vasalis: dokter en dichter. Dit onder leiding van Koos van Vliet i.s.m. Leida van Diest.

Voor de biografie over Margaretha Drooglever Fortuyn - Leenmans (1909 -1998) gebruikte Maaike Meijer twee aanduidingen: Kieki en Vasalis, dokter of dichter. Kieki voor haar dagelijkse en Vasalis voor haar literaire leven. Hoe die verweven zijn, is een boeiend gespreksonderwerp.

Leida zal een selectie uit aansprekende gedichten declameren en Koos geeft een toelichting op het werk van deze dichteres-psychiater van “het kleine geluk”.

Maandag 1 april - Songs with a secret

Kerk-Anders organiseert op 1 april 2019 een bijeenkomst over "Songs with a secret".

Op deze avond wordt gezongen, maar ook gelezen en geluisterd naar muziek die spreekt van ‘teksten met een dubbele bodem’ Als protest, verzet en als troost.

De zogenaamde ‘negro spirituals’ vertellen zo hun bijzondere verhaal. Nog steeds waard om te zingen!

15 april - Kruisweg

Kerk-Anders verzorgt al ruim 15 jaar een kruisweg op de maandag van de stille week. Dit jaar is het op maandag 15 april 2019 om 20.00 uur in de Koren-aar.
De kruisweg staat al in een eeuwen lange traditie. In, veelal, rooms-katholieke kerken loopt men op Goede Vrijdag langs 14 ( soms 15 ) zogenaamde staties, schilderingen die met elkaar het verhaal van het lijden en de kruisiging van Jezus weergeven. De laatste jaren komt het “ lopen” van de kruisweg ook in protestantse kringen in de belangstelling.

2 mei Filmavond – Bankiers van het verzet

Op donderdag 2 mei organiseert Kerk-Anders in de Koren-aar een filmavond.

De film die getoond wordt is de speelfilm 'Bankier van het Verzet'. Dit is het waargebeurde, onbekende verhaal van een grote Nederlandse verzetsheld.

Opvang in Armenië

Armenië, de laatste tijd regelmatig in het nieuws i.v.m. de erkenning van de genocide en de problematiek rond asielzoekers. Wat niet iedereen weet is dat Armenië het oudste christelijke land ter wereld is. In 301 werd het christendom als staatreligie aangenomen. Bijna 95% van de inwoners van Armenië behoren tot de Armeens-Apostolische Kerk. De term "apostolisch" werd toegevoegd omdat volgens de overlevering het christendom in Armenië gepredikt werd door de apostelen Thaddeus en Bartholomeus.

Handleiding bouwplaat Ontmoetingskerk

In de week van 4 tot 11 november heeft u de Projektor ontvangen. Ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van de Ontmoetingskerk heeft u hierbij een bouwplaat van de kerk met een beknopte handleiding ontvangen.

Er is ook een uitgebreide handleiding beschikbaar voor het maken van de bouwplaat. Deze kunt u hier bekijken of downloaden. Klik hiervoor op 'Lees verder'.

Heel veel knutselplezier toegewenst!

Ontmoetingskerk Sleeuwijk 50 jaar

De Ontmoetingskerk bestond op woensdag 28 november 2018 vijftig jaar. Op de website gereformeerdekerken.info is hierbij stilgestaan. Deze website is gewijd aan de landelijke en regionale geschiedenis van de Gereformeerde Kerken in Nederland (GKN) 1834-2004.

ZWO ondersteunt Mercy Ships

Per 1 juli 2018 ondersteunt de ZWO voor een jaar Mercy Ships.

Eén op de drie mensen wereldwijd heeft geen toegang tot de juiste medische en chirurgische gezondheidszorg. Hierdoor overlijden er jaarlijks veel mensen aan aandoeningen die in Nederland simpel verholpen kunnen worden. Het aantal sterfgevallen ligt hoger dan de cijfers van aids, malaria en tuberculose bij elkaar

Indonesië en de Ontmoetingskerk Sleeuwijk

Via de website ontvingen we een bijzonder bericht van Thijs Delleman,

Hij woont al bijna 17 jaar in Indonesië en luistert bijna iedere week naar de kerkdiensten in de Ontmoetingskerk.

Kerkdienst gemist nu ook mobiel beschikbaar!

De Kerkdienst Gemist app voor uw mobiele telefoon of tablet is nu beschikbaar. Thuis op de bank een kerkdienst bekijken of in de auto op je mobiele telefoon de preek van afgelopen zondag terugluisteren.

Informatie zoeken op de website

Je bent op zoek naar informatie op de website over de kerk? Maak dan gebruik van de startpagina!

Met behulp van trefwoorden vind je snel de gezochte informatie.

Pagina's