Workshop Kersttransparant

Datum:  dinsdag 8 december 2020

Tijd:      19.00 uu

Plaats:    Koren-aar

Leiding:  Janine en Simone

Kosten:  € 20 per deelnemer, graag gepast betalen

Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht. Stil nu, stil nu, ‘t ruist al door de lucht. ‘t Wonder komt heel zachtjes aan. ‘t Kerstkind wil hier binnengaan. Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht.  
M.E.van Ebbenhorst Tengbergen.

 

Terwijl het buiten al vroeg donker is, wordt het in de huiskamer lichter door de lichtjes die we aansteken. In de huidige tijd van angst en onzekerheid, is het fijn om ons te verbinden met het licht in en buiten ons. Het licht van hoop.

Advent is de tijd van verwachting. We staan open voor wat er uit de hemel tot ons komt. Eens, heel lang geleden, verscheen er een engel aan een jonge vrouw die Maria heette. De engel verkondigde haar, dat het Christuskind, het kind van hoop, uit haar geboren zou worden. In deze workshop gaan we met transparant zijdevloeipapier en karton een luikje met beschermengel of een verkondigingsluikje maken. Beide zijn een 3-luikje.

Zijdevloeipapier is een zeer handzaam materiaal. Je kunt er mee vouwen, scheuren, kreuken, snijden en knippen en het is geschikt voor zowel grote als zeer fijne werkstukken. Bij deze 3-luikjes, gaan we knippen en snijden, waarbij uitgesneden papierdelen gestapeld worden om de vorm te laten ontstaan. De verschillende, uit papier gesneden onderdelen, worden over elkaar geplakt. Het maken van een transparant vraagt om enig geduld en toewijding, maar brengt in de uitvoering ervan, telkens weer, een ervaring van geraakt worden door het licht!

Vooraf aanmelden is verplicht:

About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.