De Protestantse Kerk Nederland is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat de Gereformeerde Kerk van Sleeuwijk en Woudrichem géén schenkings- en successierecht hoeft te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen.
Giften aan de Gereformeerde Kerk van Sleeuwijk en Woudrichem op rekening NL91 RABO 0368 7091 91 t.n.v. Gereformeerde Kerk van Sleeuwijk en Woudrichem voor u aftrekbaar zijn voor de inkomsten - of vennootschapsbelasting (binnen de daarvoor geldende regels). Dit geldt ook voor giften aan de diakonie op rekening NL38 RABO 0368 7063 62 ten name van de Diakonie Gereformeerde Kerk van Sleeuwijk en Woudrichem.
Naam ANBI: Gereformeerde Kerk van Sleeuwijk en Woudrichem
Postadres: Notenlaan 93, 4254 CC Sleeuwijk
Telefoonnummer: (0183) 30 12 97
RISN nummer kerk: 813 612 809
RISN nummer diaconie: 824 124 650
Website: www.ontmoetingskerksleeuwijk.nl
E-mail: ontmoetingskerk.sleeuwijk@hetnet.nl
De kerkenraad is het leidinggevende orgaan in de gemeente. Hij heeft in vrijwel alles de eindverantwoordelijkheid en bepaalt in overleg met de taakgroepen en de gemeente het beleid. Dit beleid wordt uitgewerkt en gerealiseerd door de taakgroepen. De kerkenraad wordt gevormd door alle ambtsdragers: predikant, ouderlingen en diakenen. Klik hier voor de organisatiestructuur en de bijbehorende functies.
Door de kerkenraad is voor de jaren 2015-2019 een beleidsplan opgesteld. Klik hier om deze te lezen. Deze sluit aan bij het 'Met Hart en Ziel: beleidsplan 2013 - 2016 voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland'.
De beloning van de predikant van onze gemeente is geregeld in de ‘Generale regeling rechtspositie predikanten’. De beloning van de overige medewerkers in loondienst, zoals kerkelijk werkers, kosters/beheerders, is geregeld in de ‘Arbeidsvoorwaardenregeling Protestantse kerk in Nederland’. De hierop betrekking hebbende regelingen vindt u via deze link.
Leden van kerkenraden, colleges en commissies ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Alleen werkelijk gemaakte onkosten kunnen worden vergoed.
De kerkenraad heeft de algemene eindverantwoordelijkheid voor het in stand houden van een levende gemeente. Dat doet zij door zoveel mogelijk gemeenteleden in te schakelen bij het plaatselijk werk. Enkele taken zijn conform de kerkorde gedelegeerd naar afzonderlijke colleges, waaronder het College van Kerkrentmeesters en het College van Diakenen. Zij waken over de financiële slagkracht van de gemeente en leggen via een jaarverslag rekening en verantwoording af aan de kerkenraad. Daarnaast zijn er binnen de gemeente diverse taakgroepen, werkgroepen en commissies actief. Op de website is gepubliceerd welke activiteiten deze groepen en commissies uitvoeren. Ook staat daarin de samenstelling van deze groepen vermeld.